De Code voor de Aanprijzing van Gezondheidsproducten 

De Code voor de Aanprijzing van Gezondheidsproducten

Deze code is in belangrijke mate een uitwerking van artikel 19 en 20 van de Warenwet, de Claimsverordening en de Nederlandse Reclame Code en is in nauw overleg met de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) opgesteld.
 

Bekijk de code voor de Aanprijzing van Gezondheidsproducten

De gedragscodes vormen de leidraad en zijn de basis voor alle beoordelingen en adviezen die we bij de Keuringsraad geven.

Janine Galjaard, directeur van de Keuringsraad.

Uitgelicht

5 redenen om ons in te schakelen

5 redenen om ons in te schakelen

Reclame voor zelfzorgproducten is toegestaan. Wel zijn er regels waaraan adverteerders zich moeten houden. De Keuringsraad houdt toezicht op naleving van deze regels, maar doet nog veel meer. We geven 5 goede redenen om ons in te schakelen. 

Lees verder
Zelfregulering

Zelfregulering

De basis van de Keuringsraad is zelfregulering. Dat houdt kortgezegd in: verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen handelen om zo een proces doelgericht te voltooien.
 

Lees verder
 Claims over de weerstand op een rij!

Claims over de weerstand op een rij!

In de herfst- en wintermaanden is er veel aandacht voor je weerstand. Op supplementen mogen verschillende claims staan over het immuunsysteem, oftewel de weerstand. Voorwaarde is dat er specifieke weerstandsvitamines en -mineralen voorkomen in het supplement. We zetten ze op een rij én geven aan welke claims zijn goedgekeurd.

Lees verder

Ik wil de Keuringsraad inschakelen

Direct naar inschrijven of Klantportaal

Ik ben op zoek naar informatie

Direct naar codes en andere basisdocumenten
Copyright: © alle rechten voorbehouden door Keuringsraad, KOAG/KAG